Antena 3 CNN Externe Siria. Peste 250.000 de oameni au protestat vineri în mai multe oraşe din Siria

Siria. Peste 250.000 de oameni au protestat vineri în mai multe oraşe din Siria

Siria. Peste 250.000 de oameni au protestat vineri în mai multe oraşe din Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
02 Iun 2012   •   10:17

Peste 250.000 de sirieni au manifestat vineri împotriva regimului şi au condamnat masacrul de la Hula, în mai multe oraşe ale Siriei, unde forţele guvernamentale au deschis focul pentru a dispersa protestatarii, conform unui ONG sirian, relatează AFP.
   
Violenţele s-au soldat cu cel puţin 45 de morţi pe tot teritoriul sirian, dintre care 33 de civili şi 12 militarii, conform unui ultim bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
   
Armata Siriană Liberă (ASL) şi-a anunţat intenţia de a-şi relua "operaţiunile defensive" după expirarea, la 9.00 GMT (12.00, ora României), a ultimatului lansat regimului pentru ca acesta să înceteze violenţele, considerând că planul Annan a eşuat.
   
Deşi a fost dilocat un număr mare de forţe de securitate, peste  250.000 de sirieni au manifestat împotriva regimului şi pentru a condamna masacrul din Hula, de pe 25 mai, atunci când au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii. Forţele de ordine au deschis focul pentru a dispersa protestatarii, ucigând chiar doi dintre aceştia în Alep.
   
"Armata a deschis focul pentru a dispersa mulţimeea în Damasc, Deraa şi Alep", acolo unde doi manifestanţi au fost ucişi, conform declaraţiilor ONG-ului cu sediul în Marea Britanie.
   
Răspunzând la un apel al opozanţilor, ei au manifestat în Damasc, Deraa (sud), Homs şi Hama (centru), Alep (nord), Deir Ezzor (est) şi Hassake (nord-est), potrivit ONG-ului.
   
În Damasc, se putea citi pe un afiş al protestatarilor: "Arabilor, vrem mai mult decât expulzarea ambasadorilor (Siriei), cerem şi expulzarea ambasadorilor Chinei şi Rusiei".

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close