Antena 3 CNN Externe Siria sfidează presiunea diplomatică pentru încetarea atacurilor asupra civililor

Siria sfidează presiunea diplomatică pentru încetarea atacurilor asupra civililor

Siria sfidează presiunea diplomatică pentru încetarea atacurilor asupra civililor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    11 Aug 2011   •   10:46

Bashar Jaafari, ambasadorul sirian la Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, în cadrul şedinţelor Consiliului de Securitate de la New York, că suveranitatea Siriei este "o linie roşie care nu trebuie încălcată", informează Al Jazeera.

"Ne cunoaştem obligaţiile, angajamentele pe care ni le-am luat, dar, în acelaşi timp, ne cunoaştem şi drepturile. Iar drepturile noastre nu izvoresc din presiune politică, ci din voinţa politică proprie", a declarat Jaafari.

În cadrul întrunirilor de la New York, ambasadorul sirian a comparat evenimentele din Siria cu modul în care autorităţile britanice au oprit violenţele din Londra, adăugân că, în cazul Siriei, au murit 500 de membrii ai forţelor de ordine.

Jaafari a criticat naţiunile Occidentului pentru că au acceptat modul în care guvernul britanic a calificat oamenii ieşiţi în stradă drept membrii ai bandelor criminale, în timp ce au criticat intervenţia Siriei în oprirea mişcărilor anti-guvernamentale.

Reprezentantul Marii Britanii la ONU a declarat că oficialul sirian a făcut o comparaţie absurdă punând pe picior de egalitate modul în care au intervenit forţele de ordine britanice şi ceea ce au făcut forţele armate ale guvernului sirian.

"În Marea Britanie a fost vorba de o situaţie în care Guvernul a luat măsuri controlate, echilibrate, legale şi transparente pentru a asigura respectarea legii, (...) în Siria este o situaţie unde mii de civili neînarmaţi sun atacaţi, mulţi dintre ei fiind ucişi. Comparaţia făcută de ambasadorul sirian este absurdă" a explicat oficialul britanic.

Conform grupurilor de activişti, peste 1.700 de oameni au fost ucişi în Siria din luna martie, când au început protestele împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close