Antena 3 CNN Externe Siria: SUA a pierdut influenţa în procesul de pace

Siria: SUA a pierdut influenţa în procesul de pace

Siria: SUA a pierdut influenţa în procesul de pace
Sursa foto: presedintele siriei
25 Mai 2010   •   16:10

Statele Unite şi-au pierdut influenţa în procesul de pace din Orientul Mijlociu în pofida speranţelor aduse de preşedintele Barack Obama, arăta liderul sirian Bashar al-Assad .
Acesta declara pentru publicaţia italiană La Repubblica că Washington "nu are nicio influenţă deoarece ei nu fac nimic pentru pace. Dar rămân cea mai mare putere."
"Obama a crecut speranţele dar nu mai putem aştepta," declara acesta, adăugând că "s-a născut o nouă epocă" în Orientul Mijlociu, inclusiv un acord între marile puteri că remodelează regiunea.
El a indicat un fenomen similar în lume, cu state precum China şi Brazilia refuzând să aştepte ca Statele Unite "să le înmâneze roluri".


Assad arăta că a fost conştientizat faptul că Statele Unite şi Europa au eşuat să rezolve problemele Orientului Mijlociu, remarcând că Rusia încearcă să îşi reconstruiască rolul său în regiune.
Liderul sirian arăta despre relaţia cu Israel că dacă doreşte să readucă Înălţimile Golan Siriei "nu am putea spune nu la un tratat de pace".
Dar el a adăugat că orice acord ar trebui să includă o soluţie completă pentru chestiunea palestiniană, iar oficialul aprecia că Israel "nu este pregătit pentru un acord în acest moment".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad SUA Orientul Mijlociu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close