Antena 3 CNN Externe Slujbă religioasă ținută în slipi de un preot care a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar, în Italia

Slujbă religioasă ținută în slipi de un preot care a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar, în Italia

Un preot din Italia a ținut o slujbă duminică, în costum de baie și a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar în apele Mediteranei. Gestul său controversat a fost criticat de arhidieceza de Crotone.

Slujbă religioasă ținută în slipi de un preot care a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar, în Italia
Sursa foto: vivicentro.it
de Ioana Mircea    |    27 Iul 2022   •   23:15

Un preot catolic a stârnit controverse în Italia pentru că a sărbătorit slujba de duminică, 24 iulie, pe mare, la Crotone, în Calabria (Sud), în costum de baie.

În fața căldurii și a lipsei de umbră, don Mattia Bernasconi, un preot din Milano, alesese să celebreze în apele primitoare ale Mediteranei Liturghia, menită să încheie activitățile unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul asociației Libera, care administrează terenuri confiscate mafiei.

Evenimentul a fost filmat și transmis pe mai multe rețele sociale.

În imagini se poate observa cum preotul suține slujba în costum de baie, alături de enoraiașii săi.

Acțiunea preotului a fost criticată dur de arhidieceza de Crotone.

”Celebrarea euharistică are un limbaj particular, făcut din gesturi și simboluri pe care este corect să le respectăm și să le prețuim, fără a le abandona cu prea multă superficialitate. Mai presus de toate, este necesar să se mențină acest minim de decor și de atenție la simboluri”, au transmis reprezenanții arhidiecezei într-un comunicat.

Preotul a răspuns mesajului transmis, miercuri afirmând că nu a avut intenția de a banaliza Euharistia sau de a o folosi pentru alte mesaje.

”A fost pur și simplu o slujbă pentru a încheia o săptămână de lucru cu tinerii care au participat la tabără.

Îmi cer scuze cu umilință, din toată inima, pentru confuzia provocată de difuzarea imaginilor în mass-media”, a menționat preotul în mesajul său.

Procuratura din Crotone a deschis o anchetă în care preotul este acuzat pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase” potrivit lefigaro.ro.

×
Subiecte în articol: Italia slujba
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close