Antena 3 CNN Externe 1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini

1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini

Aproape un milion de oameni din Spania au obţinut un abonament gratuit pentru călătoriile cu trenurile regionale şi metropolitane, în cadrul unui program introdus pentru a susţine puterea de cumpărare, a anunţat Guvernul de la Madrid.

1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini
Sursa foto: pixabay.com/antgarprats
de Silvia Preda    |    12 Sep 2022   •   20:46

"Astăzi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe", compania naţională de căi ferate din Spania, a anunţat premierul Pedro Sanchez.

Cifra este de aproape două ori mai mare decât cea anunţată cu prilejul intrării în vigoare a acestei măsuri, la începutul lunii septembrie, şi "confirmă primirea călduroasă a acestei măsuri de către utilizatori", a apreciat societatea Renfe într-un comunicat de presă.

Măsura, care este prognozată să rămână în vigoare timp de patru luni, priveşte trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, dar şi trenurile pe distanţe medii.

Spania anunţă călătorii gratuite cu trenul din septembrie până la sfârşitul anului

Obiectivul este susţinerea puterii de cumpărare a spaniolilor, afectată în mod semnificativ de accelerarea inflaţiei, şi să îi încurajeze să renunţe la automobilele proprii pentru a utiliza transportul în comun, relatează AFP.

Compania feroviară Renfe estimează că măsura va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant şi evitarea emiterii în atmosferă a 360.576 de tone de CO2.
 

×
Subiecte în articol: Spania tren
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close