Antena 3 CNN Externe Spital din Siria, ținta unui bombardament. Cel puțin 19 persoane au murit

Spital din Siria, ținta unui bombardament. Cel puțin 19 persoane au murit

Spital din Siria, ținta unui bombardament. Cel puțin 19 persoane au murit
27 Apr 2017   •   19:53

Cel puţin 19 persoane au fost ucise joi în lovituri aeriene lansate asupra unui spital din provincia siriană Idlib controlată de rebeli, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează DPA. 

Printre persoanele ucise se află şi copii, a precizat OSDO, adăugând că se crede că avioanele care au lansat atacul erau ruseşti. 

Loviturile aeriene au vizat un spital din satul Maar Zeta din sudul provinciei Idlib. Khan Shaykhun, satul în care a avut loc un atac chimic luna aceasta, a fost şi el vizat de bombardamente, a mai spus OSDO. 

Uniunea Organizaţiilor de Salvare şi Îngrijiri Medicale (UOSSM) a afirmat că opt ambulanţe au fost distruse în bombardamentele din satul Maar Zeta. 

Pe de altă parte, în vestul provinciei Alep doi copii au fost ucişi în lovituri aeriene asupra satului Oujeil, a spus OSDO, adăugând că alţi trei copii au fost ucişi în satul Kafr Naha tot în Alep. 

Miercuri, Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a afirmat că este 'îngrozit' de atacurile continue care distrug unităţi medicale din nordul Siriei. 

'(Atacurile) costă vieţile a sute de membri ai personalului medical şi le răpeşte oamenilor aflaţi în suferinţă dreptul lor fundamental - dreptul la viaţă. Aceste atacuri trebuie să înceteze', a spus Kevin Kennedy, coordonatorul pe probleme umanitare pentru Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria spital bombardament
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close