Antena 3 CNN Externe Statele Unite au împărțit cu Europa petrol din rezerva strategică

Statele Unite au împărțit cu Europa petrol din rezerva strategică

SUA au împărțit petrolul din rezerva sa strategică (SPR) cu Europa. Primul lot a sosit deja, încă două vor fi trimise în viitorul apropiat.

Statele Unite au împărțit cu Europa petrol din rezerva strategică
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Mai 2022   •   18:34

Potrivit Bloomberg, două cisterne cu petrol din depozite din Texas și Louisiana sunt deja în drum spre Italia și Olanda. Vorbim de ulei cu conținut ridicat de sulf. Ambele cisterne l-au încărcat în ultimele două săptămâni.

Un alt transport de petrol din Texas a sosit în Țările de Jos pe 26 aprilie, arată datele de urmărire a tancurilor.

În acest fel, Statele Unite ajută Europa să-și reducă dependența de resursele energetice rusești.

Analistul de petrol Matt Smith a declarat agenției că aproximativ 1,6 milioane de barili de petrol SPR au fost trimiși în Europa în aprilie. A devenit un record.

„Acesta nu va fi, probabil, ultimul lot de petrol din rezervele americane pentru Europa, având în vedere că regiunea este în proces de negociere a unei interdicții asupra importurilor de petrol rusești”, a spus Smith.

Anterior, Statele Unite și Marea Britanie au anunțat un embargo asupra aprovizionării cu petrol și produse petroliere din Rusia din cauza deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a începe un război în Ucraina.

Cu toate acestea, Europa nu poate fi încă de acord cu o interdicție completă, deoarece Ungaria i se opune. În același timp, multe companii petroliere europene refuză să cumpere petrol rusesc, iar Europa trebuie să caute surse alternative de aprovizionare.

Pe 31 martie, președintele american Joe Biden a anunțat că Washingtonul va aloca zilnic 1 milion de barili de petrol din rezerva strategică timp de șase luni.

Administrația Casei Albe a remarcat că încasările din vânzarea acestui combustibil vor fi folosite pentru a completa rezerva strategică de petrol în următorii ani.

Biden a anunțat, de asemenea, planurile unui număr de companii petroliere de a crește producția cu 1 milion de barili pe zi.

×
Subiecte în articol: SUA Europa petrol barili rezerva strategica
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close