Antena 3 CNN Externe Student turc condamnat la închisoare pentru că l-a numit "dictator" pe Erdogan

Student turc condamnat la închisoare pentru că l-a numit "dictator" pe Erdogan

Student turc condamnat la închisoare pentru că l-a numit "dictator" pe Erdogan
de S.T.    |    13 Mar 2015   •   21:07

Un student turc a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru că l-a numit "dictator" pe actualul preşedinte Recep Tayyip Erdogan, pe vremea când acesta din urmă era prim-ministru, scrie cotidianul local Hurriyet, citat de agenţia EFE.

Aykutalp Avsar, care urma o facultate în domeniul ingineriei în localitatea Kayseri, a fost arestat joi şi încarcerat, după ce cu o zi în urmă Curtea Supremă a Turciei a pronunţat sentinţa definitivă.

Studentul în vârstă de 23 de ani era membru al unei organizaţii a tineretului de stânga şi a participat în anul 2013 la protestele din parcul Gezi, la Istanbul, împotriva Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), condus de Erdogan. În timpul acelor manifestații, respectivul student a stricat slogane precum "Jos dictatura AKP" şi "Dictatorul Tayyip trebuie să dea socoteală". Drept urmare, Aykutalp Avsar a fost acum condamnat definitiv la 14 luni de închisoare pentru "incitare la ură împotriva înalţilor responsabili".

Acest proces este ultimul dintr-o serie de acţiuni judiciare demarate împotriva cetăţenilor care au îndrăznit să lanseze critici la adresa lui Erdogan sau a executivului său.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan turcia inchisoare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close