Antena 3 CNN Externe SUA au amenințat China cu repercusiuni dacă ajută Rusia

SUA au amenințat China cu repercusiuni dacă ajută Rusia

Statele Unite au avertizat China cu privire la consecințe grave dacă furnizează arme Rusiei sau ajută la eludarea sancțiunilor.

SUA au amenințat China cu repercusiuni dacă ajută Rusia
Sursa foto: Twitter/ Noah Ross
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2022   •   16:24

„Dacă China furnizează arme și echipament militar sau încearcă să ajute Rusia să eludeze sancțiunile, se va confrunta cu consecințe grave nu numai din partea noastră, ci și din partea aliaților și partenerilor noștri”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, potrivit Radio Liberty.

Price a menționat că Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape nivelul de sprijin oferit de China Rusiei.

China a declarat în mod repetat că sancțiunile împotriva Rusiei nu fac decât să agraveze situația și a cerut Statelor Unite să promoveze pacea prin acțiuni practice.

Context :

Pe fondul eșecului militar din Ucraina, Rusia a încercat să ceară Chinei asistență militară și economică. Cu toate acestea, atât Rusia, cât și Beijingul au respins astfel de cereri.

Pe 18 martie, președintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu președintele chinez Xi Jinping. La acea vreme, liderul chinez l-a asigurat pe Biden că China nu este interesată de războiul din Ucraina declanșat de președintele rus Vladimir Putin.

La începutul lunii aprilie, China a asigurat Uniunea Europeană că va lucra pentru pacea în Ucraina, dar a spus că va face acest lucru în propriile condiții, fără a pune mai multă presiune asupra Rusiei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA China
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close