Antena 3 CNN Externe SUA a declanșat un ”război informațional împotriva Rusiei”, acuză oficialii ruși

SUA a declanșat un ”război informațional împotriva Rusiei”, acuză oficialii ruși

Afirmațiile Statelor Unite ale Americii conform cărora Rusia plănuiește o ”operațiune cu steag fals” în Ucraina fac parte din războiul informațional împotriva Rusiei, a declarat ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov.

SUA a declanșat un ”război informațional împotriva Rusiei”, acuză oficialii ruși
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    05 Feb 2022   •   12:12

”Aceste minciuni fac parte din războiul informațional împotriva Rusiei. De câteva luni deja, Washingtonul a agitat întreaga lume cu afirmații că Ucraina este pe cale să cadă victima ”agresiunii ruse”, a spus ambasadorul rus.

”Se pare că, pentru a fi mai convingători, utilizarea ”scurgerilor” din unele date de informații a început cu acuzații false și nefondate”, a menționat trimisul. Declarațiile acestuia au fost făcute pentru publicația americană Newsweek și au fost publicate și pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Washington.

Și nu s-a oprit aici. Diplomatul rus s-a arătat nemulțumit de ajutorul oferit de SUA Ucrainei și a afirmat că acuzațiile venite din partea Statelor Unite ar putea servi drept pregătire a unui alibi pentru potențiale acțiuni ale Forțelor Armate ucrainene (UAF) împotriva Donbass.

”Considerăm acțiunile actuale ale SUA privind dotarea Ucrainei cu arme ca fiind eronate și extrem de periculoase. Procedând astfel, SUA se bucură de un grup naționalist de la Kiev care face totul pentru a transforma populația de limbă rusă într-o minoritate persecutată, într-un stat etnocratic”, a spus  Anatoly Antonov.

”Îndemnăm SUA să nu acționeze pentru creduli. Fanteziile pe tema operațiunilor rusești cu „steagul fals”, după toate aparențele, servesc la crearea unui alibi pentru posibilele operațiuni ale UAF împotriva Donbass”, a explicat el.

”Suntem îngrijorați de poziția SUA cu privire la situația din jurul Ucrainei”, a menționat diplomatul. El a reiterat că președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, la summitul de la Geneva, au convenit că Acordurile de la Minsk sunt baza pentru soluționarea crizei din sud-estul acestei țări. ”Sarcina noastră comună este să facem Kievul să-și îndeplinească obligațiile, să stea la masa de negocieri cu reprezentanții DPR și LPR și să ajungem la un acord pașnic asupra tuturor”, a subliniat oficialul.

La un briefing pentru jurnalişti, joi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a susţinut că Rusia a pregătit un videoclip care arată un atac fals pentru a avea un pretext de a invada Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că nu este prima dată când SUA facen declarații despre planurile Rusiei, fără dovezi care să susțină afirmațiile.

×
Subiecte în articol: razboi informational Rusia
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close