Antena 3 CNN Externe SUA, "foarte îngrijorate" de tratamentul rezevat Iuliei Timoşenko

SUA, "foarte îngrijorate" de tratamentul rezevat Iuliei Timoşenko

SUA, "foarte îngrijorate" de tratamentul rezevat Iuliei Timoşenko
Sursa foto: Foto: karadeniz-press.ro
01 Mai 2012   •   16:11

Statele Unite sunt "foarte îngrijorate" din cauza tratamentului rezervat fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată la închisoare, a declarat marţi secretarul de Stat Hillary Clinton, informează AFP.
   
Încarcerată din august 2011 şi aflată în greva foamei de la 20 aprilie, opozanta ucraineană, care suferă de probleme la coloana vertebrală, afirmă că a fost supusă unor violenţe la închisoare.

Săptămâna trecută, în Ucraina au fost publicate fotografii care surprind hematoame la nivelul braţelor şi abdomenului acesteia.
   
"Statele Unite sunt foarte îngrijorate de tratamentul rezervat fostului premier Iulia Timoşenko şi altor membri ai fostului Guvern, încarceraţi", a declarat Clinton.
   
"Fotografiile cu Timoşenko care au fost difuzate (...) ridică întrebări asupra condiţiilor detenţiei sale", a adăugat ea.
   
"Noi efectuăm presiuni asupra autorităţilor ucrainene, cu scopul de a ne asigura că Timoşenko primeşte o asistenţă medicală imediată, într-un centru adaptat, şi le cerem ca ambasadorul american să poată să o întâlnească", declară şefa diplomaţiei americane.
   
Fiica lui Timoşenko s-a declarat, tot marţi, "foarte îngrijorată" de starea de sănătate a mamei sale. "Mama este în greva foamei de 12 zile. Suntem foarte îngrijoraţi pentru sănătatea ei. Nu vom avea acces la ea în timpul sărbătorilor şi nu ştim ce i se poate întâmpla", scrie Evghenia Timoşenko într-un comunicat.
   

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close