SUA. Generalul diviziei de rachete nucleare intercontinentale, DEMIS pentru "conduită inadecvată"

de G.S.    |    12 Oct 2013   •   11:58
SUA. Generalul diviziei de rachete nucleare intercontinentale, DEMIS pentru "conduită inadecvată" Foto: Agerpres/AP
Generalul american Michael Carey, care conducea Air Force 20, divizia responsabilă de rachete nucleare intercontinentale, a fost demis din funcţie pentru "conduită personală inadecvată", a anunţat vineri US Air Force, informează AFP, conform Agerpres.
 
Michael Carey a fost demis din cauza "pierderii încrederii în leadership-ul şi judecata sa", a declarat un purtător de cuvânt, generalul Les Kodlick.
 
Această decizie urmează lansării unei anchete a inspecţiei generale a Air Force, demarată în urmă cu câteva luni după informaţii cu privire la "conduita inadecvată" a generalului, a adăugat el.
 
Demiterea sa intervine la doar câteva zile după cea a numărului 2 al centrului de comandă al forţelor nucleare americane, suspectat de a fi folosit jetoane false de cazinou într-un local din Iowa.
 
Purtătorul de cuvânt al US Air Force nu a precizat care sunt acuzaţiile aduse generalului Carey, dar a asigurat că ele nu sunt de natură sexuală sau penală. Faptele au avut loc în timpul unei deplasări profesionale, au adăugat responsabili sub acoperirea anonimatului.
 
Divizia pe care o conducea "continuă să execute misiunea sa de descurajare nucleară 24 de ore din 24 în mod eficient şi sigur", a subliniat generalul Les Kodlick, asigurând că sancţiunea nu are legătură cu gestionarea Air Force 20.
 
Comandamentul nuclear american a fost de multe ori criticat în ultimii ani pentru mai multe gafe şi inspecţii neconcludente.
 

x close