x close

SUA solicită ONU luarea unor măsuri mult mai dure împotriva Siriei

de A.M.P    |    04 Ian 2012   •   09:22
SUA solicită ONU luarea unor măsuri mult mai dure împotriva Siriei 482 Foto: Intact Images/EPA

SUA cere Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să ia măsuri pentru a "creşte presiunea" asupra regimului de la Damasc, întrucât Siria nu şi-a respectat angajamentele faţă de Liga Arabă, informează AFP.

"Au trecut 16 zile de când regimul sirian a semnat protocolul de acord asupra sosirii observatorilor Ligii Arabe şi nouă săptămâni de când a dat undă verde planului de acţiune în patru paşi al Ligii", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney.
   
"Am spus clar că dacă iniţiativa Ligii Arabe nu este aplicată, comunitatea internaţională va trebui să examineze nou măsuri pentru a obliga regimul să oprească violenţele împotriva cetăţenilor săi" a declarat acesta.
   
"Focurile trase de lunetişti, actele de tortură şi crimele care continuă în Siria (...) Credem că este timpul pentru Consiliul de Securitate să acţioneze. Vrem să vedem comunitatea internaţională dând dovadă de solidaritate în susţinerea aspiraţiilor legitime ale sirienilor", a promis acesta.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt american vin în contextul intensificării de marţi a controverselor din jurul misiunii observatorilor arabi trimisă în Siria în încercarea de a opri violenţele.

Citeşte mai multe despre:

SUA ONU Damasc Siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati