Antena 3 CNN Externe SUA: Un oraş organizează referendum pentru ca imigranţii să nu poată închiria case

SUA: Un oraş organizează referendum pentru ca imigranţii să nu poată închiria case

SUA: Un oraş organizează referendum pentru ca imigranţii să nu poată închiria case
22 Iun 2010   •   04:41

Un oraş din Nebraska va organiza un referendum pentru a hotărî dacă afacerile locale să aibă interdicţie a folosi imigranţi ilegali. De asemenea, proprietarii ar putea fi obligaţi să nu închirieze case imigranţilor, conform unui act legislativ analizat în oraşul Freemont.

Cei 25.000 de locuitori ai oraşului se străduiesc de doi ani să aibă permisiunea a avea un cuvânt de spus în privinţa fluxului de imigranţi.

Susţinătorii noi legi apreciază că este esenţială pentru a proteja locurile de muncă, asigurările medicale şi educaţie pentru localnici, în timp ce criticii cred că ar putea duce la discriminare şi conflicte rasiale.

Măsura vine după controversata lege privind imigraţia din Arizona, ce cere poliţiei să chestioneze persoanele în legătură cu statutul lor , dacă există motive de a fi suspectaţi că sunt în ţară ilegal.

Guvernul american intenţionează să conteste legea din Arizona, ce intră în vigoare luna următoare.

Legea Freemont - similară celei care va fi supusă la vot luni- a fost respinsă de puţin când a fost propusă de un consilier local în 2008. Rezidenţii dezamăgiţi de rezultat au strâns peste 3000 de semnături pentru un nou vot.

Freeamont are o rată a şomajului de doar 4,9 procente, dar susţinătorii arată că muncitorii hispanici ilegali iau locuri de muncă în fabrici.

Aceştia arată că populaţia hispanică a crescut de la 165 în anii 1990 la circa 2.000 .

Conform noii legi, afaceriştii sau proprietarii care nu respectă prevederile riscă amenzi mari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti ilegali SUA
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close