Antena 3 CNN Externe Gestul suporterilor japonezi devenit viral la Campionatul Mondial din Qatar: "Este un semn de respect, acest loc nu este al nostru"

Gestul suporterilor japonezi devenit viral la Campionatul Mondial din Qatar: "Este un semn de respect, acest loc nu este al nostru"

După fluierul final, japonezii au rămas pe stadion şi au strâns toate gunoaiele lăsate în urmă atât de ei, cât şi de ceilalţi spectatori.

Gestul suporterilor japonezi devenit viral la Campionatul Mondial din Qatar: "Este un semn de respect, acest loc nu este al nostru"
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Federico Gambarini
de Ştefan Petrică    |    28 Noi 2022   •   15:28

După ce s-au bucurat de victoria neaşteptată împotriva Germaniei, japonezii au început să strângă gunoiul lăsat în urmă atât de ei, cât şi de ceilalţi spectatori.

Întrebați de jurnaliștii locali de ce au făcut acest gest, japonezii au răspuns că este o parte a culturii țării lor să lase curat în urmă.

"Inima noastră este curată, așa că tribunele trebuie să fie curate. Asta înseamnă că echipa își îndeplinește destinul", este declaraţia unui suporter. 

Japonezii au dat dovadă de exemplu pentru întreaga lume.

“Curățarea zonelor comune, cum ar fi stadioanele, devine o responsabilitate individuală și de cele mai multe ori nu există armate de muncitori angajați să o facă. Acesta este doar un lucru normal de făcut", spune Hajime Moriyasu, antrenorul echipei japoneze.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close