Antena 3 CNN Externe Mai mulți supravietuitori ai unei otrăviri în masă au ocupat un muzeu din Madrid și amenință cu sinuciderea

Mai mulți supravietuitori ai unei otrăviri în masă au ocupat un muzeu din Madrid și amenință cu sinuciderea

Un grup de spanioli, supraviețuitori ai unei otrăviri în masă, au ocupat muzeul Prado din Madrid. Oamenii amenință că se sinucid în câteva ore, dacă autoritățile nu le îndeplinesc cererile.

Mai mulți supravietuitori ai unei otrăviri în masă au ocupat un muzeu din Madrid și amenință cu sinuciderea
Sursa foto: Twitter/ XaioTro
de Cerasela Stafie    |    19 Oct 2021   •   15:15

Protestatarii au fost victimele unei otrăviri în masă cu ulei de rapiță, în urmă cu 40 de ani. Aceștia au anunțat că au ocupat muzeul și se vor sinucide, dacă guvernanții nu le rezolvă doleanțele.

„La șase ore după ce am ajuns aici, vom începe să înghițim pastilele. Să punem punct umilinței și abandonului”, au scris oamenii pe contul de Twitter al unei asociații pentru victimele acestui caz. 

Printre altele, manifestanții au cerut o întâlnire cu premierul Pedro Sanchez, până la sfârșitul lunii octombrie, dar și bani pentru acoperirea cheltuielilor medicale ale victimelelor care au supraviețuit unuia dintre cele mai mari scandaluri de otrăvire alimentară din lume, scrie Reuters.

Intoxicația a ucis 5.000 de oameni și a afectat încă 20.000. În mare parte, bolile provocate sunt incurabile, au mai transmis aceștia.

Până în prezent, nici guvernanții spanioli, nici reprezentanții muzeului nu au comentat incidentul. Protestatarii au declarat că au ales muzeul deoarece cultura a ajutat victimele să facă față problemelor.

O femeie care a rămas afară a declarat că efectele intoxicației sunt vizibile: „suntem bolnavi. Din punct de vedere fizic, suntem cu 20 de ani mai în vârstă decât spun cărțile de identitate. "

Inițial, substanța a fost era destinată pentru uz industrial, dar a fost sustrasă și vândută ilegal pe post de ulei de măsline, mai ales pe piețele stradale, începând din Madrid, apoi răspândindu-se în alte zone. Simptomele au variat de la insuficiența pulmonară și deformarea membrelor până la distrugerea sistemului imunitar al oamenilor.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close