Antena 3 CNN Externe Talibanii zboară peste Kandahar cu unul dintre elicopterele abandonate de americani și despre care oficialii SUA spun că nu mai pot fi folosite

Talibanii zboară peste Kandahar cu unul dintre elicopterele abandonate de americani și despre care oficialii SUA spun că nu mai pot fi folosite

Un combatant taliban suspendat cu o coardă de un elicopter american apare într-un material video distribuit de propaganda insurgenților, relatează The Telegraph.

Talibanii zboară peste Kandahar cu unul dintre elicopterele abandonate de americani și despre care oficialii SUA spun că nu mai pot fi folosite
Sursa foto: Twitter @ Talib News
de Adrian Iclozan    |    31 Aug 2021   •   12:09

Imaginile elicopterului au fost distribuite pe contul de Twitter al Talib Times, care se pretinde a fi canal oficial de știri al Emiratului Islamic al Afganistanului.

Aparatul pare a fi un UH-60 Black Hawk.

Scurta filmare arată cum elicopterul se apropie de acoperișurile clădirilor, aparent în încercarea de a facilita coborârea persoanei suspendate de coardă.

"Forțele noastre aeriene! În prezent, elicopterele forțelor aeriene ale Emiratului Islamic zboară peste Kandahar în misiune de patrulare", spune mesajul care însoțește imaginile.

Publicația britanică menționează că autenticitatea imaginilor și informațiilor asociate nu a putut fi verificată.

Clipul a fost distribuit cu o zi înainte de încheierea retragerii forțelor SUA de pe aeroportul din Kabul.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu tehnica de luptă abandonată de forțele SUA în procesul retragerii din Afganistan, care a implicat închiderea mai multor baze militare.

La finalul operațiunilor în capitala afgană, șeful Comandamentului Central american, generalul Kenneth McKenzie, a precizat ce s-a întâmplat cu avioanele și armamentul care nu au putut fi evacuate din Kabul.

Astfel, potrivit generalului american, soldații SUA  au scos din uz 73 de avioane, 70 de vehicule blindate şi 27 de mașini de teren Humvee. 

×
Subiecte în articol: elicopter Black Hawk talibani Kandahar
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close