Antena 3 CNN Externe Țara în care animalele vor fi apărate de avocați: "Dorim să umplem acest gol"

Țara în care animalele vor fi apărate de avocați: "Dorim să umplem acest gol"

Potrivit inițiativei unei organizații, animalele dintr-o anumită țară vor putea să fie reprezentate și apărate, în cazul unui abuz, de un avocat.

Țara în care animalele vor fi apărate de avocați: "Dorim să umplem acest gol"
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   19:30

Organizația non-profit Dogs' Voice, din Grecia, a înființat o platformă care le oferă cetățenilor îndrumare juridică gratuită și reprezentare în instanță, în cazul situațiilor de abuz asupra animalelor.

Potrivit inițiativei, drepturile animalelor vor fi apărate în instanță de avocați specializați, care au pregătirea necesară pentru gestionarea cazurilor de violență asupra necuvântătoarelor.

"Deși sunt atât de mulți concetățeni de-ai noștri care cred că niciun animal nu ar trebui să fie abuzat și tratat ca un lucru, constatăm că sunt foarte puțini cei care au pregătirea necesară pentru a apăra drepturile animalelor în fața sistemului de justiție din Grecia", a declarat Elena Dede, avocat și fondator al Dogs' Voice.

De asemenea, studenții din Grecia, care se pregătesc să devină avocați, vor învăța, în cadrul unui atelier de lucru, cum să apere drepturile animalelor în fața instanțelor de judecată.

Citește și: Un taur de 400 de kilograme, salvat dintr-o groapă cu păcură de pompierii din Giurgiu

"Există, fără îndoială, un decalaj în ceea ce privește furnizarea de servicii juridice, promovarea dreptului protecției animalelor ca disciplină care merită studiată la universitate și accesul direct al cetățenilor și organizațiilor la avocați specializați în dreptul protecției animalelor. Noi dorim să umplem acest gol", a adăugat Elena Dede, potrivit ekathimerini.com.

×
Subiecte în articol: Grecia animale avocati
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close