Antena 3 CNN Externe Țara care îi obligă pe creștini să arunce crucile și imaginile cu Iisus

Țara care îi obligă pe creștini să arunce crucile și imaginile cu Iisus

Decizie controversată în China. Lăcașele de cult sunt văzute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez. Creștinii fără situație materială bună din China au primit ordin să renunțe la credința lor și să înlocuiască imaginile cu Isus cu portrete ale liderului Mao și ale președintelui Xi Jinping.

Țara care îi obligă pe creștini să arunce crucile și imaginile cu Iisus
de Maria Sabu    |    28 Iul 2020   •   09:25

Altfel riscă să-și piardă ajutoarele sociale, informează Christian Post.  Autoritățile intră în casele credincioșilor și le ordonă să elimine toate simbolurile religioase din locuințe.

„Gospodăriilor sărace de aici li s-a ordonat să afișeze imagini cu Mao Zedong. Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Iisus”, a spus un pastor local. 

Toate imaginile cu Iisus, distruse

Un membru al unei biserici dintr-un sat a relatat cum oficialii locali i-au distrus toate imaginile religioase și un calendar cu imaginea lui Iisus din casă, înlocuindu-le cu un portret al lui Mao Zedong.

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat pentru nimic – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii primiți”.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close