Antena 3 CNN Externe Televiziunea siriană prezintă "victoria" din Hama, zeci de mii de sirieni ies din nou în stradă

Televiziunea siriană prezintă "victoria" din Hama, zeci de mii de sirieni ies din nou în stradă

Televiziunea siriană prezintă "victoria" din Hama, zeci de mii de sirieni ies din nou în stradă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    05 Aug 2011   •   20:58

Televiziunea de stat siriană a difuzat, vineri, imagini cu oraşul Hama distrus de intervenţia militară care a avut loc în ultimele şase zile, pentru a înăbuşi revolta protestatarilor anti-regim, informează New York Times.

Clădirile arse, baricadele improvizate şi străzile părăsite au fost imaginile alese de televiziunea siriană pentru a demonstra că forţele armate au reuşit să disperseze protestatarii şi preia controlul oraşului.

Mesajul transmis de televiziunea publică şi principala agenţie de ştiri din Siria este acela că armata a eliberat oraşul, întărind mesajul preşedintelui Bashar al-Assad, care a declarat, în repetate rânduri, că protestele sunt orchestrate de puteri externe ostile şi vor fi tratate ca atare.

Autorităţile siriene susţin că au fost ucişi 20 de soldaţi în timpul intervenţiei din Hama, dar nu a menţionat nimic despre numărul victimelor din rândul civililor. Conform activiştilor, peste 200 de civili au fost ucişi.

În ciuda intervenţiilor în forţă, în alte oraşe ale Siriei, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preşedintelui, după rugăciunile de la amiază din timpul Ramadanului.

Conform protestatarilor, 11 oameni au fost ucişi în timpul ciocnirilor dintre protestatari şi forţele armate loiale regimului lui al-Assad. Manifestaţiile au avut loc în principalele oraşe ale Siriei, în Damasc, Hom şi Dara'a.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad armata Damasc
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close