Antena 3 CNN Externe Tinerii polonezi emigrează în Marea Britanie să scape de armată

Tinerii polonezi emigrează în Marea Britanie să scape de armată

Tinerii polonezi emigrează în Marea Britanie să scape de armată
19 Noi 2007   •   10:22

După aderarea la UE, mii de tineri polonezi emigrează în Marea Britanie pentru a evita serviciul militar obligatoriu de nouă luni pe care sunt obligaţi legal să îl presteze după împlinirea vârstei de 18 ani. Autorităţile poloneze au reacţionat însă în faţa valului de emigranţi şi au adoptat o lege prin care cei care evită serviciul militar obligatoriu riscă până la trei ani de închisoare dacă se întorc în ţară, scrie cotidianul Daily Mail.

Colonelul Wojciech Ozga, purtătorul de cuvânt al armatei poloneze, a declarat că "polonezii aflaţi la vârsta recrutării care nu informează autorităţile militare înainte de a părăsi ţara pentru o perioadă mai mare de doi ani de zile se vor confrunta cu consecinţe legale".

Instanţele din Polonia analizează în prezent mii de acuzaţii de "absent nemotivat" care îi vizează pe cetăţenii polonezi care locuiesc în Marea Britanie. Astfel, cei care evită înrolarea vor fi privaţi de drepturile care decurg din statutul de cetăţean polonez: nu vor putea să obţină o slujbă, să deschidă un cont bancar, să se căsătorească sau chiar să moştenească o proprietate.

Ministerul britanic de Interne a anunţat că nu a avut loc o discuţie oficială în această privinţă între Guvernele de la Londra şi Varşovia.

Antena3.ro

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close