Antena 3 CNN Externe Cel puțin 32 de oameni au fost răniți în urma cutremurului din Tokyo

Cel puțin 32 de oameni au fost răniți în urma cutremurului din Tokyo

Cel puțin 32 de persoane au fost rănite, în urma cutremurului cu magnitudinea preliminară 6,1 şi revizuită la 5,9, care a zguduit, joi seară, regiunea Tokyo.

Cel puțin 32 de oameni au fost răniți în urma cutremurului din Tokyo
Sursa foto: Twitter/BienPerez
de Alexandra Ionescu    |    08 Oct 2021   •   09:25

 Zeci de persoane din zona Tokyo au fost rănite joi seara în cel mai mare cutremur pe care Japonia l-a înregistrat din 2011 până acum.

Seismul a avut magnitudinea de 6,1, dar a fost revizuit la 5,9.

Cel puțin 32 de persoane au fost rănite în cutremur, trei dintre acestea având răni grave, potrivit Associated Press, care citează Agenția japoneză de gestionare a incendiilor și dezastrelor.

Agenția meteorologică din Japonia a transmis că există o șansă de 10 până la 20 la sută ca un alt cutremur să aibă loc în următoarea săptămână, dar nu și a unui tsunami, cum a fost cel din 2011 care a lăsat în urmă 18.500 de morți sau dispăruți, potrivit Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,1, revizuită apoi la 5,9, a avut epicentrul în zona Chiba, la est de Tokyo, la o adâncime de 80 de kilometri (48 de mile). Autoritățile investighează orice posibile daune și spun că nu au existat anomalii la centralele nucleare din zonă.

Au fost consemnate mai multe cazuri de ţevi sparte, care au provocat întreruperi ale alimentării cu apă în Tokyo, potrivit autorităţilor, iar Tokyo Electric Power Company Holdings a declarat că aproximativ 250 de case din centrul orașului Tokyo rămas fără energie. Trenurile în și din Tokyo au fost oprite temporar.

 

×
Subiecte în articol: Tokyo cutremur japonia raniti
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close