Antena 3 CNN Externe Trupele rusești încearcă să ia cu asalt uzina Azovstal din Mariupol

Trupele rusești încearcă să ia cu asalt uzina Azovstal din Mariupol

Un oficial ucrainean afirmă, sâmbătă, că trupele rusești încearcă să ia cu asalt uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, micul și ultimul fort de apărare al orașului.

Trupele rusești încearcă să ia cu asalt uzina Azovstal din Mariupol
Sursa foto: Twitter/ 24 канал
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   15:15

Uzina siderurgică Azovstal este locul unse s-au refugiat ultimele trupe ucrainene din orașul asediat Mariupol. Se crede că apărătorii localității sunt blocați acolo împreună cu până la 1.000 de civil, ascunși în adăposturile antiaeriene de sub complex, împreună cu soldați, pușcași marini și medici.

Un consilierul prezidențial ucrainean a declarat că forțele rusești încearcă, în prezent, să desfășoare operațiuni pentru a lua cu asalt uzina Azovstal și că au reluat atacurile aeriene, scrie Sky News. 

Joi, chiar președintele rus Vladimir Putin a anulat un asalt planificat asupra uzinei și a ordonat în schimb blocarea complexului.

„Nu este nevoie să ne urcăm în aceste catacombe și să ne târâm în subteran prin aceste instalații industriale. Blocați această zonă industrială astfel încât să nu poată trece nici măcar o muscă”, a ordonat liderul de la Kemlin.

Între timp, comandantul marinei ucrainene, Serhiy Volny, a avertizat că luptătorii din vasta uzină de la Mariupol ar putea să nu mai poată ”rezista mult timp”.

El a declarat pentru Sky News că trupele sunt „depășite numeric cu 10 la 1” și că peste 500 de luptători au nevoie de îngrijiri medicale. Acesta este ultima redută de rezistență din Mariupol, important din punct de vedere strategic pentru Rusia, deoarece capturarea acestui oraș ar crea un coridor terestru între Crimeea anexată și inima ultimului său asalt din estul Ucrainei.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close