Antena 3 CNN Externe Turcia a confiscat produse chimice la frontiera cu Siria

Turcia a confiscat produse chimice la frontiera cu Siria

Turcia a confiscat produse chimice la frontiera cu Siria
de M.T.    |    04 Noi 2013   •   14:00

Turcia a interceptat o importantă cantitate de produse chimice la graniţa cu Siria şi a arestat un suspect în acest caz, informează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, produsele confiscate pot fi utilizate la producerea de armament chimic.

Produsele au fost confiscate sâmbătă, în localitatea Reyhanli, sud-estul Turciei, la fontiera cu Siria, pe unde o coloană de trei maşini a încercat să traverseze în mod ilegal frontiera, se arată într-un comunicat al Statului Major.

Maşinile au putut fi oprite abia după folosirea armelor de către jandarmi, obligându-i pe cei trei şoferi să fugă spre Siria.

Cu toate acestea, unul dintre ei a fost arestat, dar oficialii armatei turce nu i-au dezvăluit identitatea sau naţionalitatea.

Încărcătura confiscată, constând în sulf şi o substanţă neidentificată, este în curs de examinare de către specialişti din cadrul armatei, se mai precizează în comunicat.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat joi că armele chimice cunoscute deţinute de către armata siriană au fost sigilate, iar instalaţiile în care erau produse au fost scoase din uz.

×
Subiecte în articol: turcia Siria arme chimice
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close