Antena 3 CNN Externe Turcia, ameninţări pentru Germania

Turcia, ameninţări pentru Germania

Turcia, ameninţări pentru Germania
15 Aug 2015   •   14:02

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că Ankara nu va mai extrăda suspecţi căutaţi de Germania, dacă Berlinul nu acceptă să extrădeze doi foşti procurori turci controversaţi, care au fugit recent în această ţară, relatează Hurriyet în ediţia online.

Foştii procurori Zekeriya Oz şi Celal Kara au fugit în Armenia prin Georgia, la 10 august, apoi au ajuns în Germania, după ce au aflat că Oz ar urma să fie vizat de un mandat de arestare pentru "tentativă de lovitură de stat".

Oz a condus în trecut anchete privind cazuri controversate de lovitură de stat, cu sprijinul lui Erdogan, dar a căzut în dizgraţia acestuia după ce, în decembrie 2013, a lansat cea mai amplă anchetă de corupţie din ţară, în care erau implicaţi câţiva apropiaţi ai actualului preşedinte.

"Este foarte probabil ca alertele roşii (ale Interpol) să fie emise rapid împotriva lor. Vom vedea ce va face Germania în privinţa alertelor roşii. Dacă nu (îi extrădează pe cei doi foşti procurori), atunci nu va mai primi infractori (extrădaţi) de noi cu semnătura lui Tayyip Erdogan", a declarat preşedintele vineri.

×
Subiecte în articol: turcia Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close