Antena 3 CNN Externe Turcia dezminte că a semnat un acord cu SUA pentru a permite utilizarea bazelor sale în lupta împotriva grupării Stat Islamic

Turcia dezminte că a semnat un acord cu SUA pentru a permite utilizarea bazelor sale în lupta împotriva grupării Stat Islamic

Turcia dezminte că a semnat un acord cu SUA pentru a permite utilizarea bazelor sale în lupta împotriva grupării Stat Islamic
de M.T.    |    13 Oct 2014   •   17:01

Turcia nu a semnat un „nou acord” cu Statele Unite ale Americii pentru a permite accesul la bazele sale avioanelor coaliţiei internaţionale care lansează lovituri împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi Irak, a declarat o sursă guvernamentală turcă, informează AFP, citată de Agerpres.

Duminică, un oficial american care a dorit să-şi păstreze anonimatul a afirmat că guvernul de la Ankara, care refuză să intervină militar împotriva jihadiştilor, a autorizat armata americană să folosească bazele sale aeriene.

„Nu există un acord nou cu Statele Unite ale Americii în legătură cu baza aeriană turcă de la Incirlik”, a precizat un reprezentant al Turciei, de asemenea sub rezerva anonimatului.

„Poziţia noastră este clară, nu există niciun acord nou”, a insistat sursa guvernamentală, amintind că acordul actual dintre Turcia şi SUA nu autorizează accesul armatei americane la baza de la Incirlik, situată în apropiere de Adana, decât pentru misiuni logistice şi umanitare.

„Negocierile continuă pe baza condiţiilor impuse deja de Turcia”, a mai spus oficialul turc.

Turcia refuză pentru moment să se alăture coaliţiei militare internaţionale condusă de Statele Unite, motivând că atacurile aeriene împotriva jihadiştilor ar putea consolida tabăra preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close