Antena 3 CNN Externe Turcia și Germania, aproape de un conflict: "Este un element extrem de provocator"

Turcia și Germania, aproape de un conflict: "Este un element extrem de provocator"

Turcia și Germania, aproape de un conflict: "Este un element extrem de provocator"
14 Sep 2016   •   17:17

Turcia a criticat miercuri revista germană Der Spiegel pentru că l-a prezentat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan drept un dictator, într-o ediţie specială a publicaţiei consacrată Turciei sub preşedinţia lui Erdogan, relatează AFP.

Numărul din Der Spiegel dedicat Turciei a fost publicat marţi cu titlul "o ţară îşi pierde libertatea" şi îl descrie pe Erdogan ca fiind un dictator.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe turc a afirmat că această publicaţie reflectă "o stare de spirit deformată şi părtinitoare" în modul în care este descrisă Turcia.

Coperta prezintă o fotografie a lui Erdogan, cu chipul impasibil şi purtând ochelari de soare, iar pe fundal un fotomontaj a doua minarete ale unei moschei renumite din Istanbul transformate în rachete în momentul lansării lor.

Ministerul turc, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Tanju Bilgic, a considerat prezentarea acestei coperte ca fiind "extrem de provocatoare", având în vedere că a fost publicată în momentul în care Turcia celebrează sărbătoarea musulmană Al-Adha.

În opinia oficialului turc, Der Spiegel încearcă să ofere "o imagine negativă, nu numai a Turciei, ci şi a islamului".

Relaţiile turco-germane sunt extrem de tensionate din cauza adoptării de către parlamentul german a unei rezoluţii prin care recunoaşte genocidul armean şi din cauza ameninţărilor Turciei că va suspenda un acord crucial care reduce afluxul de migranţi către Europa.

La începutul lunii august, Turcia l-a convocat pe ambasadorul german la Ankara în urma unei manifestaţii a turcilor la Koln (vestul Germaniei), când poliţia germană a interzis transmisia video în direct a unei intervenţii a preşedintelui Erdogan din Turcia, propusă de către organizatorii evenimentului.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close