Antena 3 CNN Externe Turcia, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Se apropie de un acord asupra unor chestiuni critice"

Turcia, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Se apropie de un acord asupra unor chestiuni critice"

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a precizat că speră la o încetare a focului având în vedere progresele pe care Rusia şi Ucraina le-au făcut în vederea ajungerii la un acord.

Turcia, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Se apropie de un acord asupra unor chestiuni critice"
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   16:33

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică pentru cotidianul Hurriyet că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord asupra unor chestiuni „critice" şi că aproape au ajuns la un compromis asupra unor subiecte. În plus, Turcia ar putea organiza o întâlnire Zelenski - Putin.

Mevlut Cavusoglu a spus că speră la o încetare a focului având în vedere progresele pe care părțile le-au făcut în vederea ajungerii la un acord.

Ministrul turc de Externe a precizat şi că există posibilitatea ca preşedintele ucrainian Volodimir Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin să se întâlnească faţă în faţă în Turcia.

„Dacă va fi pace, dacă va exista un acord, cu siguranța vor veni amândoi. Ei nu exclud această posibilitate. Nu au o atitudine negativă în privința unei întâlniri", a declarat Mevlut Cavusoglu pentru cotidianul Hurriyet, citat de Mediafax. 

×
Subiecte în articol: turcia Rusia Ucraina
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close