Antena 3 CNN Externe Turcia anunţă că nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, după uciderea a zeci de militari

Turcia anunţă că nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, după uciderea a zeci de militari

Turcia a anunțat că nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, a anunţat un oficial turc de rang înalt, după uciderea a 33 de militari turci într-un atac aerian în nord-vestul Siriei.

Turcia anunţă că nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, după uciderea a zeci de militari
Sursa foto: Pixabay
28 Feb 2020   •   13:59

Conform sursei citate, atacul de joi noapte a sporit temerile că preşedintele Recep Tayyip Erdogan, ar putea lansa o operaţiune amplă împotriva Armatei siriene.

Oficialul a anunţat că Turcia se aşteaptă ca un număr foarte mare de refugiaţi să pornească din Siria către Europa, iar forţele turce au primit ordin să nu mai împiedice trecerea acestora către ţările europene, aşa cum au făcut până în prezent.

Aproximativ un milion de civili sirieni au fost evacuaţi şi se află la graniţa cu Siria după ce Armata siriană, sprijinită de Rusia, a ocupat teritorii vaste în regiune. Mulţi dintre aceştia ar putea să încerce să ajungă în Europa, în condiţiile în care Siria se confruntă cu cea mai mare criză umanitară din ultimii ani.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Siria militari ucisi refugiati siria
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close