Antena 3 CNN Externe Turcia nu mai "închide ochii". Militanţii extremişti nu vor mai putea pătrunde în Siria de pe teritoriul turc

Turcia nu mai "închide ochii". Militanţii extremişti nu vor mai putea pătrunde în Siria de pe teritoriul turc

Turcia nu mai "închide ochii". Militanţii extremişti nu vor mai putea pătrunde în Siria de pe teritoriul turc
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Noi 2013   •   07:18
Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a asigurat luni că Turcia nu-i va lăsa pe membrii grupărilor extremiste să traverseze frontierele sale pentru a se deplasa în Siria.
 
"În niciun caz Turcia nu tolerează sau nu va tolera ca membri ai unor grupări extremiste să traverseze frontierele turce", a declarat ministrul, în cadrul unei întâlniri cu oficiali americani, la Washington, potrivit AFP, informează Mediafax.
 
Cotidianul american The Washington Post a apreciat, în week-endul trecut, că autorităţile de la Ankara "închid ochii" la afluxul de militanţi extremişti, care traversează frontierele turce pentru a ajunge să lupte împotriva regimului Bashar al-Assad, în Siria.
 
Ankara le-a cerut aliaţilor săi occidentali să-i furnizeze informaţii despre presupuşi militanţi extremişti, pentru ca autorităţile turce să-i poată împiedica pe aceştia să pătrundă pe teritoriul Turciei, care anual este vizitată de 34 de milioane de turişti, a explicat Davutoglu.
 
"Noi le-am spus ", a adăugat el.
 

×
Subiecte în articol: turcia Siria Ahmet Davutoglu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close