Antena 3 CNN Externe Turcia NU va participa la operațiunile armate împotriva Statului Islamic: Se va concentra în întregime pe operațiunile umanitare

Turcia NU va participa la operațiunile armate împotriva Statului Islamic: Se va concentra în întregime pe operațiunile umanitare

Turcia NU va participa la operațiunile armate împotriva Statului Islamic: Se va concentra în întregime pe operațiunile umanitare
Sursa foto: foto: AGERPRES
11 Sep 2014   •   14:44

Turcia nu va participa la operațiunile armate în cadrul coaliției internaționale conduse de Statele Unite ale Americii în lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI) din Irak și Siria, a confirmat joi o sursă guvernamentală turcă, relatează AFP, citat de AGERPRES.
"Turcia nu va participa la nicio operațiune armată, ci se va concentra în întregime pe operațiunile umanitare", a afirmat această sursă sub rezerva anonimatului.

Oficialul a precizat însă că Turcia ar putea autoriza coaliția să folosească baza sa militară de la Incirlik, din sudul țării, pentru operațiuni strict logistice.

Ankara a fost criticată de aliații săi occidentali pentru că ar fi furnizat militanților radicali, inclusiv celor din SI, arme și echipamente în orașele din apropiere de granița cu Siria. Turcia, care a negat întotdeauna că a oferit un astfel de ajutor, a sperat că va accelera astfel căderea regimului președintelui sirian Bashar al-Assad.

Președintele american s-a întâlnit cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în timpul summitului NATO din Marea Britanie pentru a discuta despre contribuția Turciei la această coaliție împotriva SI.

Turcia este însă îngrijorată de soarta celor 46 de cetățeni ai săi ținuți ostatici de la începutul lunii iunie de către jihadiști la Mosul, în Irak. "Mâinile noastre sunt legate din cauza cetățenilor noștri reținuți în Irak", a recunoscut recent ministrul turc al apărării, Ismet Yilmaz.



×
Subiecte în articol: turcia statul islamic
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close