Antena 3 CNN Externe Turcia oferă gratis Ucrainei drona Bayraktar pentru care Lituania a strâns bani din donaţii | Reacţia ministrului lituanian al Apărării

Turcia oferă gratis Ucrainei drona Bayraktar pentru care Lituania a strâns bani din donaţii | Reacţia ministrului lituanian al Apărării

Compania turcă Baykar oferă gratuit armatei ucrainene o dronă Bayraktar TB2, dronă pentru care Lituania a strâns 5 milioane de euro din donații

Turcia oferă gratis Ucrainei drona Bayraktar pentru care Lituania a strâns bani din donaţii | Reacţia ministrului lituanian al Apărării
Sursa foto: armyinform.com.ua
de Claudia Popovici    |    02 Iun 2022   •   21:30

Anunțul a fost făcut de către ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas pe pagina sa de socializare, 
"Este de necrezut, dar Turcia tocmai a fost de acord doneze Bayraktar-ul pentru care Lituania a strâns bani. Este uimitor! Cu banii adunaţi vom cumpăra muniţia necesară pentru Bayraktar, iar restul de bani va merge în sprijinul Ucrainei. Mulţumim, Türkiye!”, a scris Anushauskas, pe Twitter.

Dronele Bayraktar, coșmarul rușilor în Ucraina

Dronele Bayraktar pot distruge unele dintre cele mai avansate sisteme antiaeriene, sisteme de artilerie și vehicule blindate.

Cu o anvergură a aripilor de 12 metri drona Bayraktar poate zbura până la o înălțime de aproape 8.000 de metri, înainte de a ataca artileria și tancurile cu bombe ghidate cu laser, care pot străpunge blindajul vehiculelor rusești, notează Reuters. 

TB2 a jucat un rol important şi în Siria, Irak, Libia și Nagorno-Karabah, iar acum reprezintă vârful de lance al exporturilor turcești.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că cererea internațională pentru drona TB2 și noua Akinci este uriașă.

Drona Bayraktar a ajuns atât de cunoscută, încât a devenit și subiectul unei melodii ucrainene pline de injurii la adresa trupelor ruse, cu refrenul „Bayraktar, Bayraktar”.

×
Subiecte în articol: drona Bayraktar turcia Ucraina Lituania
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close