Antena 3 CNN Externe Turcia organizează alegeri parlamentare anticipate. Preşedintele Recep Erdogan a făcut acum anunţul

Turcia organizează alegeri parlamentare anticipate. Preşedintele Recep Erdogan a făcut acum anunţul

Turcia organizează alegeri parlamentare anticipate. Preşedintele Recep Erdogan a făcut acum anunţul
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Aug 2015   •   15:49

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că Turcia urmează să organizeze alegeri parlamentare anticipate pe 1 noiembrie, relatează BBC News online.
   
Alegătorii se vor prezenta din nou la urme, după ce premierul Ahmet Davutoglu a eşuat să formeze o coaliţie guvernamentală în urma alegerilor din iunie.
   
AKP, fondat de Erdogan, a suferit în iunie cea mai mare înfrângere în alegeri de când se află la putere, în 2002, pierzând pentru prima dată în 12 ani majoritatea în Parlament pe care o deţinea singur, în principal din cauza succesului obţinut la urne de către formaţiunea prokurdă HDP.
   
Davutoglu a încercat să negocieze formarea unei coaliţii cu partidele MHP (naţionalist) şi CHP (opoziţie), fără succes.
   
Reuters scrie, pe de altă parte, că Erdogan a anunţat vineri că urmează fie format un guvern interimar, dacă va fi necesar cu miniştri din afara formaţiunilor parlamentare.
   
Potrivit unor oficiali de rang înalt, Erdogan urmează să-i ceară lui Davutoglu, la începutul săptămânii viitoare, să formeze un guvern interimar.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan turcia Recep Erdogan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close