Antena 3 CNN Externe Turcia propune înlocuirea liderului sirian Bashar al-Assad cu vicepreşedintele sirian

Turcia propune înlocuirea liderului sirian Bashar al-Assad cu vicepreşedintele sirian

Turcia propune înlocuirea liderului sirian Bashar al-Assad cu vicepreşedintele sirian
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Oct 2012   •   14:58

Vicepreşedintele sirian Farouk al-Shareh "este un om integru" şi ar putea să îl înlocuiască pe Bashar al-Assad la conducerea unui Guvern de tranziţie în Siria pentru a pune capăt războiului civil din ţară, a afirmat sâmbătă seara şeful diplomaţiei turce într-un interviu televizat, relatează AFP.
   
"Farouk al-Shareh este un bărbat de cuvânt şi moral şi nu a participat la masacrele din Siria. Nimeni altcineva nu cunoaşte mai bine sistemul" sirian, a declarat pentru postul public de televiziune TRT.
   
Ministrul turc a subliniat că opoziţia siriană "înclină să îl accepte pe al-Shareh" ca viitor conducător al administraţiei siriene.
   
Sunnitul Farouk al-Shareh este un om de încredere al regimului şi a fost, timp de peste 15 ani, şeful diplomaţiei siriene, înainte de a deveni vicepreşedinte, în 2006.
   
Informaţiile privind fuga sa, în august, au fost dezminţite de regimul de la Damasc, dar unele personalităţi ale opoziţiei susţin că acesta s-ar afla sub supraveghere.
   
Davutoglu s-a declarat convins că vicepreşedintele sirian se află în continuare în Siria.
   
Relaţiile dintre Damasc şi Ankara sunt marcate de tensiuni de la începutul revoltei în Siria, în martie 2011, şi au cunoscut o deteriorare bruscă după tirurile siriene de la frontiera turcă din cursul acestei săptămâni.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close