Antena 3 CNN Externe Banii lăsați de turiști în Grecia, folosiți ca subvenție la facturile de curent

Banii lăsați de turiști în Grecia, folosiți ca subvenție la facturile de curent

Grecia a generat profituri neașteptate anul acesta din turism. Guvernul elen a anunțat luni că acești bani vor fi folosiți pentru a subvenționa facturile la electricitate. Estimările arată că valoarea încasărilor ar depăși suma de 18,2 miliarde de euro.

Banii lăsați de turiști în Grecia, folosiți ca subvenție la facturile de curent
Sursa foto: Gettyimages | Sean Gallup / Staff
de Ioana Mircea    |    05 Sep 2022   •   23:01

Guvernul Greciei a anunțat că va folosi cea mai importantă sursă de venit de anul acesta pentru a subvenționa facturile la electricitate.

Turismul este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei. Grecia a reușit să genereze un profit neașteptat pe acest sector. Performanţele de anul acesta arată un record în comparație cu anul 2019. Sumele încasate sunt estimate la peste 18,2 miliarde de euro, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Giannis Oikonomou.

Creșterea prețurilor din ultimele luni a generat mari dificultăți în gospodăriile din Grecia, și astfel ministrul elen al Finanţelor, Christos Staikouras a spus că autorităţile de la Atena vor cheltui peste 10 miliarde de euro, spre deosebire de suma inițial propusă, 8,5 miliarde de euro, pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor la gaze şi electricitate în acest an.

În plus, Grecia a introdus un plafon asupra plăţilor către producătorii de electricitate, care să reflecte costurile lor reale de producţie. Această măsură a împiedicat încărcarea facturilor la electricitate, iar sumele strânse de această schemă sunt direcţionate spre finanţarea subvenţiilor, potrivit sitirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: Grecia facturi curent
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close