Antena 3 CNN Externe TVA a crescut în Grecia de la 13 la 23%: Valul de scumpiri va afecta localnicii şi turiştii

TVA a crescut în Grecia de la 13 la 23%: Valul de scumpiri va afecta localnicii şi turiştii

TVA a crescut în Grecia de la 13 la 23%: Valul de scumpiri va afecta localnicii şi turiştii
Sursa foto: Foto: danandandie.com
01 Sep 2011   •   21:54

Vacanţele ieftine în Grecia ar putea deveni istorie. Începând de joi, taxa pe valoarea adăugată a crescut de la 13 la 23%. Asta va aduce un val de scumpiri exact pentru serviciile cele mai căutate de turişti şi localnici - cele din restaurante, baruri şi cafenele.

Un şendviş Gyros costa până mai ieri 1,80 euro. De azi, se vinde cu aproape 4 euro. E doar un exemplu pentru cum e bine să vă faceţi calculele dacă aveţi în plan o vacanţă în Grecia.

Creşterea taxei pe valoarea adăugată face parte din pachetul de reforme adoptat de Grecia pentru a primi un nou sprijin financiar de la Uniunea Europeană şi FMI. Pentru afacerişii eleni, acest lucru e prea puţin important. Spun că toată lumea va avea de pierdut: ei vor trebui sa trag obloanele iar Guvernul se va alege cu nimic.  

La 6 euro berea, 5 euro cafeaua sau 2,5 euro pentru un suvlaki, nici grecii de rând, mari amatori de terase şi taverne, nu văd partea plină a paharului.

Preţurile mici din Grecia au atras anul acesta peste 200.000 de români. Cu noile preţuri din sectorul serviciilor, mulţi vor căuta, la vară, o altă destinaţie.

 


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close