Antena 3 CNN Externe Bancnota comemorativă a Ucrainei, la un an de la invazia rușilor | "O mică bucată de hârtie, un an de emoții și lucruri emblematice"

Bancnota comemorativă a Ucrainei, la un an de la invazia rușilor | "O mică bucată de hârtie, un an de emoții și lucruri emblematice"

Banca centrală a Ucrainei a dezvăluit joi o bancnotă comemorativă pentru a marca prima aniversare a invaziei Rusiei, pe o parte înfățișând trei soldați care ridică steagul național.

Bancnota comemorativă a Ucrainei, la un an de la invazia rușilor | "O mică bucată de hârtie, un an de emoții și lucruri emblematice"
Sursa foto: Facebook/ Banca Centrală a Ucrainei
de Ştefan Petrică    |    23 Feb 2023   •   17:54

"Pentru a marca aniversarea războiului, am decis să lansăm o bancnotă comemorativă care va înfățișa pe o mică bucată de hârtie un an de emoții, modele, conținut și lucruri emblematice”, a declarat Andriy Pyshnyi, guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei.

Banca centrală a muncit din greu de la invazia la scară largă din 24 februarie anul trecut pentru a menține economia pe linia de plutire și a menține stabilitatea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Datorită ajutorului extern de miliarde de dolari din partea partenerilor occidentali, rezervele valutare ale Ucrainei au crescut la aproape 30 de miliarde de dolari, ceva mai mare decât la începutul războiului.

Pyshnyi a spus că noua bancnotă, care conține caracteristici inovatoare de securitate, va avea un tiraj de 300.000 de exemplare.

Citeşte şi: Primul an de război în Ucraina: Slujbă oficiată la București pentru soldații căzuți și victimele conflictului militar

Oficialii băncii centrale au spus că a durat aproximativ opt luni pentru a proiecta și produce biletul, iar banca plănuiește o serie de note comemorative pentru a oferi o înregistrare vizuală a războiului.

Ei au spus că plănuiesc deja noi note pentru a comemora victoria și reconstrucția Ucrainei, potrivit Reuters.

"În acest an, ucrainenii și-au dat seama de forța, de semnificația lor, de capacitatea lor nu doar de a rezista, ci și de a câștiga, de a câștiga fără a ierta o singură crimă militară, o singură casă ruinată. Această victorie va fi la un preț foarte mare, dar se va întâmpla și va fi a noastră”, a mai declarat Andriy Pyshnyi.

“ПАМ’ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!”. Цю фразу, як мантру, ми повторюємо щодня. Коли над головою летять ворожі ракети, ми...

Publicată de Національний банк України pe Joi, 23 februarie 2023

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close