Antena 3 CNN Externe Un ucrainean a urmărit mișcările trupelor ruse în țară, după ce soldații i-au furat airpod-urile

Un ucrainean a urmărit mișcările trupelor ruse în țară, după ce soldații i-au furat airpod-urile

Un bărbat ucrainean a reușit să urmărească redistribuirea trupelor ruse în estul țării, după ce soldații lui Putin i-au furat o pereche de căști fără fir, pe care a reușit să le localizeze cu ajutorul unei aplicații.

Un ucrainean a urmărit mișcările trupelor ruse în țară, după ce soldații i-au furat airpod-urile
Sursa foto: Twitter/ JskSrs
de Cerasela Stafie    |    18 Apr 2022   •   22:53

Vitaliy Semenets a folosit funcția “Find my”, disponibilă pe produsele Apple, pentru a urmări traseul AirPod-urior furate prin tehnologia Bluetooth.

Căștile au fost furate chiar din casa bărbatului, situață în localitatea Hostomel, la 17 mile de Kiev, spre începutul invaziei, când forțele ruse încercau să cucerească capitala.

”Datorită tehnologiei, știu unde sunt AirPod-urile mele acum. A a fost jefuit de ruși din casa mea din Hostomel”, a spus el, potrivit The Times.

În timp ce soldații lui Putin s-au grăbit să se retragă de la Kiev luna aceasta, Semenets a urmărit dispozitivele în timp ce treceau granița în Belarus, ajungând în cele din urmă în apropierea orașului Gomel.

Săptămâna trecută, AirPod-urile au ajuns la Belgorod, un oraș din Rusia în care președintele Putin își adună trupele pentru un asalt asupra Donbasului.

Semenets a postat actualizări ale călătoriei AirPods pe pagina sa de Instagram, chiar dacă este puțin probabil să le recupereze. Aplicația “Find my” poate urmări dispozitivele dacă acestea se conectează la internet sau dacă se apropie suficient de alte dispozitive pentru a se conecta prin Bluetooth.

Au existat numeroase rapoarte conform cărora trupele ruse au jefuit bunuri valoroase din casele ucrainene, ceea ce experții au spus că este un semn al dezorganizării și lipsei de disciplină a forțelor invadatoare.

Imaginile camerelor de supraveghere publicate la începutul acestei luni au arătat trupe rusești într-un oficiu poștal din Belarus împachetând mașini de spălat, laptopuri și scutere electrice pentru a le trimite familiilor acasă la Moscova, Omsk, Ulyanovsk și Novosibirsk. În total, două tone de mărfuri ar fi fost expediate.

Într-un apel interceptat lansat de Serviciile de Securitate din Ucraina, unui soldat rus i s-a dat o listă de cumpărături de la o rudă care dorea un laptop, adidași și îmbrăcăminte. Într-un alt caz, s-a raportat că un soldat a fost ucis în Irpin după ce și-a înlocuit armura Kevlar cu un laptop Macbook.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close