Antena 3 CNN Externe Un alt ministru din guvernul Erdogan a demisionat

Un alt ministru din guvernul Erdogan a demisionat

Un alt ministru din guvernul Erdogan a demisionat
de M.T.    |    25 Dec 2013   •   15:16

Ministrul turc al Mediului şi Urbanismului, Erdogan Bayraktar, a demisionat, miercuri, fiind al treilea membru al guvernului Turciei care renunţă la postul său în mai puţin de opt ore în urma unui scandal de corupţie, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ceilalţi doi miniştri care au demisionat sunt Zafer Caglayan (Economie) şi Muammer Guler (Afaceri Interne).

Scandalul de corupţie a izbucnit săptămâna trecută, atunci când fiii lui Caglayan şi Guler şi CEO-ul unei importate bănci publice, Halkbank, au fost inculpaţi şi plasaţi în detenţie provizorie împreună cu alţi 21 de suspecţi pentru deturnare de fonduri, fraudă şi spălare de bani.

Spre deosebire de ceilalţi doi colegi care au demisionat, Bayraktar nu numai că şi-a susţinut nevinovăţia, dar l-a şi îndemnat pe premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, să împartă responsabilităţile, sugerându-i să demisioneze la rândul său.

Luni, ziarul Hurriyet a scris că Erdogan, de la care se aştepta deja să modifice componenţa guvernului său în perspectiva alegerilor municipale de la 30 martie, ar putea înlocui în total zece dintre miniştri până la sfârşitul lunii.

Posibila remaniere a fost confirmată şi de preşedintele Abdullah Gul.

„„Erdogan se pregăteşte să efectueze o remaniere şi evaluează situaţia. Vom discuta despre aceasta după întoarcerea sa (din Pakistan - n.r.) şi veţi afla atunci mai multe”, a spus Gul.

×
Subiecte în articol: turcia demisie Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close