Antena 3 CNN Externe Un asteroid gigant se îndreaptă cu viteză spre Pământ | Anunțul făcut de NASA

Un asteroid gigant se îndreaptă cu viteză spre Pământ | Anunțul făcut de NASA

Un asteroid gigant a fost zărit îndreptându-se spre Pământ cu o viteză de 15,8 km/s. NASA îi urmărește traiectoria și a venit cu o serie de predicții privind zona de impact.

Un asteroid gigant se îndreaptă cu viteză spre Pământ | Anunțul făcut de NASA
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    03 Apr 2023   •   20:38

Asteroidul, numit 2023 FM, se deplasează cu o viteză de 15,8 km/s și urmează să fie cel mai aproape de Pământ joi, 6 aprilie.

Uriașa stâncă spațială măsoară între 120 m și 270 m, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai înaltă decât Gherkin din Londra - sau dimensiunea de până la 90 de elefanți. 

Dar, în ciuda dimensiunii colosale a rocii spațiale, aceasta a fost observată pentru prima dată abia pe 16 martie, iar calea sa orbitală a fost reperată abia ieri, 2 aprilie.

NASA urmărește acum asteroidul pe măsură ce se apropie de Pământ. Potrivit specialiștilor, acesta se va apropia de suprafața Pământului la aproximativ 0,02 unități astronomice, adică mai puțin de 3.000.000 km.

O stâncă mult mai mică, cu diametrul cuprins între 9 și 20 de metri, este programată să se apropie mult mai mult de Pământ în cursul acestei luni, notează dailystar.co.uk

Este vorba de 2023 FN13, care se deplasează cu o viteză relativ mai mică de 4,5 km/s și se va deplasa la doar 0,0067 unități astronomice, sau 1.000.000 km, de suprafața Pământului.

Una din cele mai îngrijorătoare predicții NASA spune că un alt asteroid ar putea să „impacteze Pământul” în doar două decenii.

Vorbim despre asteroidul recent descoperit, 2023 DW, care s-ar putea izbi Pământul pe 14 februarie 2046. Până în prezent nu este clar unde va lovi exact asteroidul și cât de grave ar putea fi pagubele după impact.

Citeşte şi: NASA a anunțat numele celor patru astronauți care vor merge în misiune în jurul Lunii

×
Subiecte în articol: asteroid NASA elefanti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close