Antena 3 CNN Externe Un avion de vânătoare Su-27 s-a prăbuşit în timpul manevrelor cu SUA din Ucraina. Ambii piloţi şi-au pierdut viaţa

Un avion de vânătoare Su-27 s-a prăbuşit în timpul manevrelor cu SUA din Ucraina. Ambii piloţi şi-au pierdut viaţa

Un avion de vânătoare Su-27 s-a prăbuşit în timpul manevrelor cu SUA din Ucraina. Ambii piloţi şi-au pierdut viaţa
16 Oct 2018   •   19:27

Un avion de vânătoare de tipul Su-27 s-a prăbuşit marţi în Ucraina, în zona de centru-vest, în timpul unor exerciţii militare cu forţele americane, cei doi piloţi de la bordul său pierzându-şi viaţa, informează agenţia de presă ucraineană Unian. 

'Potrivit datelor preliminare, este vorba de un avion de vânătoare Su-27, care participa la manevrele Clear Sky-2018. Soarta piloţilor este pentru moment necunoscută', declarase anterior pentru AFP purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene Iuri Ignat. 

În urma prăbuşirii avionului Su-27 al forţelor aeriene ale Ucrainei în zona localităţii Ulanov, regiunea Vinniţa, au murit ambii piloţi, a anunţat serviciul de presă al Statului Major al armatei aerului a Ucrainei. Catastrofa s-a produs în jurul orei locale 17:00, potrivit Unian. Alte agenţii de presă ucrainene indică faptul că aparatul s-a prăbuşit în zona localităţii Hmelnik, regiunea Vinniţa. 

'Din păcate, potrivit informaţiilor echipelor de salvare au fost descoperite corpurile neînsufleţite ale celor doi piloţi aflaţi la bordul avionului', conform aceluiaşi serviciu de presă. 

Iniţial, agenţiile de presă ucrainene au comunicat că unul dintre piloţii care se aflau la bordul Su-27 era de naţionalitate americană, ulterior armata ucraineană a ţinut să precizeze că nu are informaţii despre decesul unui cetăţean american la acest exerciţiu. 

'Nu avem încă astfel de informaţii. Toate datele actualizate vor fi făcute publice', a declarat Bogdan Senik, purtător de cuvânt al armatei ucrainene pentru postul de televiziune 112. 

Conform Rbc Ukraina, fragmente ale avionului au fost găsite în apropierea satului Paguţî, în regiunea Vinniţa. 

La 8 octombrie, în Ucraina a început exerciţiul aerian multinaţional "Clear Sky" cu participarea unor ţări membre NATO. Exerciţiul se desfăşoară în regiunea Hmelniţki, precum şi pe aeroportul militar Gavrişevka din regiunea Vinniţa. În plus faţă de Ucraina, la acest exerciţiu participă încă nouă ţări: Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Olanda, Polonia, România şi SUA.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close