Antena 3 CNN Externe Un băiat handicapat din America a fost bătut şi arestat de poliţişti

Un băiat handicapat din America a fost bătut şi arestat de poliţişti

Un băiat handicapat din America a fost bătut şi arestat de poliţişti
Sursa foto: Foto: presstv.ir
30 Iun 2011   •   21:51

Cazul unui băiat handicapat, în vârstă de 17 ani, din America, a atras atenţia presei după ce a fost bătut de poliţişti. Forţele de ordine au folosit şi spray paralizant şi arma cu eletroşocuri în prealabil pe băiat, conform Rusisa Today.

Mai exact, povestea este pe cât de simplă, pe atât de ciudată. Băiatul plecase de acasă într-o zi şi pe stradă s-a întâlnit cu unul din ofiţeri. Acesta l-a abordat pe tânăr şi când a văzut că băiatul se bâlbâie, a crezut că este o formă de bătaie de joc.

Băiatul s-a speriat când a văuzt reacţiile ofiţerului şi a plecat înapoi spre casă, pentru a cere ajutor mamei în actul comunicării. Chiar înainte de a intra în casă, doi poliţişti au folosit arma cu electroşocuri pentru a-l opri.

Într-o plângere făcută la un tribunal din Daytona, mama băiatului spune că acesta stătea cu mâinile pe faţă şi ruga poliţiştii să nu îl mai lovească. Conform informaţiilor oficiale, un vecin a încercat să stea de vorbă cu poliţiştii, dar a fost ameninţat că va fi arestat dacă se implică.

Într-un mod absurd, tânărul a fost arestat pentru atac, rezistenţă la arestare şi obstrucţionarea legii, dar acuzaţiile au fost respinse de o Judecătorie când s-a demonstrat că băiatul este handicapat.

×
Subiecte în articol: SUA politisti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close