Antena 3 CNN Externe Un hacker olandez, extrădat din România, a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Un hacker olandez, extrădat din România, a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Un hacker olandez, extrădat din România, a fost condamnat la 12 ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Feb 2013   •   11:43

Un hacker olandez a fost condamnat vineri la 12 ani de închisoare, în Statele Unite, pentru furtul a numeroase carduri de credit şi utilizarea frauduloasă a acestora, după ce a fost extrădat din România, relatează AFP.
   
Schrooten, cunoscut sub numele de "Fortezza" în lumea hackerilor, a fost extrădat din România, scrie AFP, care nu oferă precizări suplimentare.
   
El a pledat vinovat, în noiembrie 2012. Hackerul a fost acuzat de piraterie informatică, fraudă bancară şi furt de identitate, potrivit lui Jenny Durkan, un procuror districtual din statul Washington, pe Coasta de Vest.
   
"Vânzând datele a peste 100.000 de carduri de credit, furate de hackeri, Schrooten a contribuit la crearea unei pieţe negre rentabile de date informatice furate", a declarat Durkan, citat într-un comunicat.
   
Schrooten, în vârstă de 22 de ani, lucra împreună cu un complice care fura carduri de credit infectând terminale. Olandezul şi complicele său, identificat ca fiind Christopher Schroebel, în vârstă de 21 de ani, originar din Maryland, pe Coasta de Est, vindeau datele cardurilor de credit pe Internet, potrivit procurorilor.
   
Anchetatorii estimează că zeci de mii de persoane au fost afectate. Prejudiciul se ridică la peste 63 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: hacker Olanda România inchisoare Maryland
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close