Antena 3 Externe Un marinar român a fost capturat de piraţi în sud-vestul Africii

Un marinar român a fost capturat de piraţi în sud-vestul Africii

08 Feb 2013   •   23:19
Un marinar român a fost capturat de piraţi în sud-vestul Africii
Sursa foto: Foto:theepochtimes.com

Un marinar român care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacată în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei a fost răpit de piraţi, anunţă armatorul navei, citat de AFP.

Piraţii au atacat o navă-cargo sub pavilion britanic în largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun şi la 136 de kilometri de coastă.
   
"Compania de navigaţie Carisbrooke Shipping Ltd. anunţă cu regret că nava MV Esther, construită în 2008, care naviga sub pavilion britanic, a fost atacată de piraţi joi seara, în partea de sud a Golfului Guineea", a comunicat armatorul.
   
"După tâlhărirea membrilor echipajului, piraţii au părăsit nava răpind trei marinari", adaugă compania.
   
Cei trei marinari luaţi ostatici sunt un român şi doi ruşi.
   
"Vieţile acestor marinari sunt prioritatea noastră absolută şi vom face totul pentru readucerea lor în siguranţă. Ceilalţi nouă membri ai echipajului au rămas la bordul navei şi sunt nevătămaţi", continuă armatorul, precizând că ceilalţi marinari sunt filipinezi.
   
Golful Guineea, situat în sud-vestul Africii, este o zonă unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberaţi după plata unor răscumpărări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close