Antena 3 CNN Externe Un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani și-a aflat pedeapsa. „Mi-a spus că dacă nu fac ce vrea el îmi pierd slujba”

Un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani și-a aflat pedeapsa. „Mi-a spus că dacă nu fac ce vrea el îmi pierd slujba”

Un instructor al armatei britanice căsătorit care a violat o adolescentă după ce i-a spus că își va pierde slujba dacă nu va face ceea ce își dorea, a fost închis timp de opt ani și jumătate.

Un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani și-a aflat pedeapsa. „Mi-a spus că dacă nu fac ce vrea el îmi pierd slujba”
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    21 Aug 2021   •   13:27

Caporalul Thomas Biggs a „presat-o” pe cursanta, în vârstă de 18 ani, să-i facă sex oral după ce a săltat-o din pat la 3 dimineața, în timp ce era beat.

Victima a spus că nu avea „altă opțiune”, deoarece bărbatul de 30 de ani a amenințat-o că își va pierde slujba dacă nu se supune.

Agresiunea a fost întreruptă doar atunci când instructorul Biggs a primit un telefon de la soție, ceea ce l-a distras.

Comportamentul său „degradant” poate scădea numărul de potențiali recruți care intră în armată, i s-a spus în tribunal.

Condamnându-l pe Biggs, judecătorul Jane England, a spus: „[Acțiunile dvs.] pot, de asemenea, să-i descurajeze pe cei cu calitățile pe care armata le caută, din cauza faptului că ar putea fi supuși unor astfel de fapte degradante.”

Victima i-a spus judecătorului: „Nu știam ce se întâmplă, am crezut că primesc vești proaste, deoarece aș fi făcut ceva greșit. Era foarte aproape de mine... pur și simplu se uita în jur și mă întreba„ știi de ce ești aici?” Îmi spunea„ Te-am văzut în pijamaua ta gri și strânsă. Văd că încerci să-i impresionezi pe toți caporalii”.

Ea a explicat că o colegă de cameră a ieșit și s-a dus la toaletă, determinându-l pe Biggs să deschidă ușa de evacuare în situații de incediu și să o escorteze pe victimă în direcția aceea.

Acolo, bărbatul i-a ridicat sutienul și a început să o pipăie și să o apuce de gât.

„Am spus „ asta e o prostie ”, am continuat să îi repet că își va pierde slujba, dar el a continuat să spună „nu, tu o vei pierde pe a ta”, se mai arată în declarațiile fetei.

„Acesta este motivul pentru care am făcut-o, deoarece în acel moment mi-a fost teamă că va folosi asta împotriva mea. Este caporal, are putere împotriva mea, sunt doar un recrut, nu am nimic”, a mai spus aceasta.

Într-o declarație citită instanței cu privire la impactul pe care l-a avut violul, victima a spus: „Mă gândesc constant la ceea ce aș fi putut face diferit pentru a-l opri pe caporalul Biggs să mă violeze, dar știu că atunci eram foarte confuză. Știu că am făcut ceea ce trebuie raportând acest lucru, deoarece acțiunile și comportamentul caporalului Biggs nu pot fi tolerate.”

Caporalul Biggs, din cel de-al 3-lea batalion blindat de sprijin al inginerilor electrici și mecanici regali, a fost găsit vinovat de viol.

A fost demis din armată și condamnat la opt ani și jumătate de închisoare.

×
Subiecte în articol: britanice
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close