Antena 3 CNN Externe Un nou schimb de prizonieri între SUA și Rusia. Baschetbalista Brittney Griner ar putea fi eliberată pentru un oligarh

Un nou schimb de prizonieri între SUA și Rusia. Baschetbalista Brittney Griner ar putea fi eliberată pentru un oligarh

Ar putea avea loc un nou schimb de prizonieri între SUA și Rusia. Baschetbalista Brittney Griner ar putea fi eliberară în schimbul unul oligarh rus.

Un nou schimb de prizonieri între SUA și Rusia. Baschetbalista Brittney Griner ar putea fi eliberată pentru un oligarh
Sursa foto: Colaj/ Twitter - Sentletse
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   11:03

Este vorba de Viktor Bout, antreprenor rus, care a fost condamnat în SUA pentru vânzare de arme. El a fost reținut la Bangkok, în 2008, de agenții federali americani.

Oligarhul rus fost acuzat de conspirație pentru a livra arme unui grup considerat o organizație teroristă de Statele Unite. În 2010, Bout a fost extrădat în Statele Unite.

Baschetbalista american Brittney Griner este acuzată în Rusia de trafic de droguri, a confirmat vineri o sursă din Comisia Publică de Monitorizare pentru agenția de presă rusă de stat TASS.

Sportiva a fost arestată în Rusia din cauza unor suspiciuni de contrabandă de droguri. Este de două ori campioană mondială și de două ori campioană olimpică. Înainte de arestare, ea a jucat pentru UGMK din Ekaterinburg.

”În prezent, sunt în desfășurare discuții pentru a-l schimba Bout cu Griner”, a spus sursa.

Anterior, o sursă a publicației Gazeta.Ru a raportat că a început un proces de pregătire pentru un astfel de schimb.

La sfârșitul lunii trecute, Rusia și SUA l-au schimbat pe pilotul Konstantin Yaroshenko, condamnat în SUA pentru infracțiuni legate de droguri, cu studentul american Trevor Reed, care a fost condamnat în Rusia pentru un atac asupra ofițerilor de poliție.

 

 

×
Subiecte în articol: schimb de prizonieri SUA Rusia
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close