Antena 3 CNN Externe Un sat din Anatolia este lipsit de electricitate de 60 de ani

Un sat din Anatolia este lipsit de electricitate de 60 de ani

Un sat din Anatolia este lipsit de electricitate de 60 de ani
Sursa foto: Foto: hurriyetdailynews.com
de M.T.    |    13 Mar 2013   •   12:40

Un sat din Anatolia, Turcia, locuit de doar 60 de persoane, este lipsit de electricitate de 60 de ani, informează agenţia de ştiri Anatolia.

Problema a rămas nerezolvată în ciuda faptului că mai mulţi locuitori au completat mai multe cereri către autorităţi pentru a beneficia de electricitate.

„Suferim din cauza lipsei de electricitate. Tatăl meu a murit la 60 de ani şi nu a beneficiat niciodată de curent electric. Eu am 43 de ani şi nu am avut niciodată electricitate. Cerem sprijinul autorităţilor”, a declarat Yunus Simsek, unul dintre locuitori.

Fiul lui Simsek, Recep, a povestit că nu s-a mai putut duce la şcoală după ce s-a ars pe faţă accidental în toiul nopţii, în timp ce alţi copii sunt obligaţi să-şi facă temele la lumina lumânărilor.

„Am avut o întâlnire cu autorităţile. Vom rezolva problemele legate de electricitate”, a promis  Mehmet Yasar Yesiltas, guvernatorul provinciei în care se află satul.

Primarul din Kecikalesi, satul care aşteaptă electricitatea de peste jumătate de secol, a precizat că numărul mic al rezidenţilor a dus la această problemă.

„Autorităţile ne-au spus că nu ne pot conecta la curentul electric din cauza numărului insuficient al caselor”, a spus acesta.


×
Subiecte în articol: sat turcia electricitate curent electric
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close