Antena 3 CNN Externe Un suporter ISIS a recunoscut că a încurajat un atac la școala Prințului George

Un suporter ISIS a recunoscut că a încurajat un atac la școala Prințului George

Un suporter ISIS a recunoscut că a încurajat un atac la școala Prințului George
31 Mai 2018   •   17:27

Un susținător al statului islamic care a postat mai mult de 300.000 de mesaje de propagandă online a recunoscut că ar fi încurajat teroriștii să vizeze școala prințului George al Marii Britaniei.  
Husnain Rashid, din Nelson, Lancashire, a cerut ca prințul de numai patru ani să devină o țintă a gruparii teroriste după ce s-a alăturat școlii Thomas din Battersea, sud-vestul Londrei, anul trecut. 
  
 La 13 octombrie, Rashid de 32 de ani, a postat o fotografie a școlii suprapusă cu siluetele a doi luptători jihadisti mascați. El a trimis un mesaj în care a dat adresa completă a școlii și a spus: "Nici măcar familia regală nu va fi lăsată în pace. Școală începe devreme."

Poliția din Lancashire a declarat că el postat 360.000 de mesaje pe 150 de forumuri diferite între noiembrie 2016 și până la arestarea sa din 22 noiembrie anul trecut. Autoritățiile cred că mesajele sale, care includeau și îndemnuri de a ataca stadioanele de fotbal din Marea Britanie, alegerile generale din 2017, Wimbledon, Centrul Trafford din Manchester și BBC Proms, ar fi putut fi văzute de milioane de oameni. 

El a fost acuzat de implicare și pregătire a actelor teroriste, încurajarea terorismului, implicarea în publicații teroriste și nerespectarea unui anunț a regulamentului privind puterile de anchetă. El a negat inițial toate acuzațiile. Procuratura a deschis cazul la data de 23 mai iar procesul va dura probabil șase săptămani. Ulterior, acesta s-a declarat vinovat de toate acuzațiile aduse, asumandu-și responsabilitatea pentru amenințări. 

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: Printul George ISIS
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close