Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni pentru Siria, unde luptele continuă

Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni pentru Siria, unde luptele continuă

Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni pentru Siria, unde luptele continuă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    19 Ian 2012   •   12:13

Uniunea Europeană planifică impunerea de noi sancţiuni Siriei, după ce activiştii opoziţiei au anunţat uciderea altor 21 de persoane de către forţele armate ale Guvernului, informează CNN.

UE intenţionează să aplice restricţii altor 22 de indivizi şi împotriva a opt companii, începând de luni, ca o continuare la măsurile dure luate împotriva Siriei, unde peste 5.000 de persoane au murit de la începutul protestelor din martie 2011.

Anunţul UE vine după ce un grup al opoziţiei a informat că alţi 21 de civili au fost ucişi de forţele armate guvernamentale. 13 dintre aceştia au fost ucişi în Homs, locul celor mai grave violenţe din ultima perioadă.

Agenţia de presă controlată de stat a anunţat, însă, că 15 poliţişti au fost ucişi în luptele recente, printre aceştia aflându-se şi un colonel.

Informaţiile care vin din Siria sunt dificil de verificat, deoarece regimul de la Damasc nu permite jurnaliştilor să pătrundă în ţară, iar mandatul observatorilor străini, pe care Liga Arabă i-a trimis în urma unui acord cu Bashar al-Assad, se încheie vineri.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close