Antena 3 CNN Externe Unul dintre românii sechestraţi în India este un om de afaceri din Suceava

Unul dintre românii sechestraţi în India este un om de afaceri din Suceava

Unul dintre românii sechestraţi în India este un om de afaceri din Suceava
Sursa foto: Foto:deladream.com
02 Noi 2012   •   19:42

Unul din cei doi români sechestraţi în India este Ioan Hânţar, patronul unei firme de reşapat cauciucuri din judeţul Suceava, iar celălalt bărbat ar fi un angajat al societăţii lui Hanţâr, afirmă surse apropiate omului de afaceri, citate de Mediafax.

Conform surselor citate, Ioan Hânţar, patronul firmei Supermag Imperial Câmpulung Moldovenesc, cu punct de lucru la Slobozia-Milişăuţi, plecase în străinătate împreună cu un angajat al propriei firme, iar ambii ar fi sechestraţi în India.
   
Autorităţile din judeţul Suceava spun că nu au niciun fel de informaţii legate de acest caz şi că aşteaptă să fie informate de către Ministerul Afacerilor Externe.
       
La firma lui Hânţar, care se ocupă cu fabricarea şi comercializarea anvelopelor reşapate, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat, în ianuarie, un prejudiciu total de peste 375.000 de euro cauzat bugetului de stat.
   
La începutul acestui an la fabrica din Slobozia a acestei firme a fost înregistrat un incendiu în care au ars 2.400 de metri cubi de cauciucuri.
   
În 9 iunie 2011, la aceeaşi fabrică de reşapat cauciucuri a avut loc o explozie care a provocat moartea a doi muncitori şi rănirea altuia. Deflagraţia s-a produs în momentul în care mai mulţi mecanici încercau să schimbe un rulment de la un motor. În urma anchetei s-a stabilit că explozia s-a produs de la o scânteie care a aprins praful de cauciuc.
   
Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, că în urmă cu o zi Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.
   
Cazanciu a precizat că ambasada a verificat aceste informaţii, care nu s-au confirmat, iar în cursul aceleiaşi zile reprezentanţii firmei au contactat din nou misiunea diplomatică, spunând că cei doi angajaţi au fost reţinuţi de "persoane fizice", care urmare a unor "neînţelegeri de ordin comercial".
   
Ambasada a informat Centrala MAE, iar ministrul Afacerilor Externe a dispus constituirea unei celule de criză la departamentul consular.
       
Robert Cazanciuc a precizat că în cursul zilei de vineri a fost invitată la MAE şi o delegaţie a Ambasada Indiei pentru clarificări şi sprijin.
   

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close